Ampilio coronatider fardig1

Varför det är bra att ha ett marknadsteam

Att driva företag idag och synas bra online kräver ofta att man som företag syns i olika kanaler. Det kan vara allt från att synas i Googles sökresultat, köpta Google annonser, Facebook och Instagram annonser med mera. Men visste du att alla dessa kanaler drar vinning av varandra, om dom som utför arbetet samarbetar med varandra? Det är därför det är så lönsamt att som företag använda sig av ett marknadsteam, precis som vi på Ampilio erbjuder vs sy ihop ett marknadsteam med frilansade konsulter eller olika byråer.

Här ska vi djupdyka lite hur de olika kanalerna samverkar med varandra

Konsulten som utför Google ads vet vilka sökord som ger trafik till hemsidan och kan komma fram till bra idéer om vilka sidor som skulle passa för den som utför SEO att skapa landningssidor för.

Ur verktyget Keyword planer så kan Google ads konsulten ta ut en lista med sökord som gett klick in till sajt, som sedan SEO konsulten kan använda för att skapa fler relevanta landningssidor med rätt sökord. Dessa landningssidor kan i sin tur ge lägre kostnader för köpt annonsering. Eftersom Google ger lägre priser till landningssidor med relevant content som motsvarar sökbeteendet. 

En SEO konsult utför också sina egna sökord-analyser som Google ads konsulten även utför inför varje ny uppstart av nya kampanjer. Här gör båda parter i princip nästan samma arbetsuppgift.

Med hjälp av ett marknadsteam så skapas det en tydligare röd tråd för din marknadsföring som synkar väl mellan de olika kanalerna.

Sociala medier konsulter skapar content till olika flöden med grafiskt innehåll som SEO-konsulten skulle kunna använda för att skapa läsvärda trafikdrivande bloggposter med värdefulla internlänkar som konverterar nya kunder åt dig. Det enda som behövs är att det grafiska materialet även görs i webbformat som passar i bloggposter.

Att synka konsulter som får brainstorma och samarbeta är otroligt bra. Det är nämligen så att det krävs en hel del kreativitet för att skapa ett aktivt flöde på Instagram och ett spännande innehåll ger mervärde till följarna och du som företagare kan dela det t.ex. på din Facebooksida, nyhetsbrev med mera. Så du ser, synergieffekter mellan de olika kanalerna och konsulterna är bra!

Vi på Amplio arbetar tillsammans med våra konsulter för att skapa det bästa marknadsteamet som ditt företag förtjänar. Kontakta oss redan idag så kan vi berätta hur vi kan hjälpa dig med din marknadsföring.

Dela artikeln: