Sökmotoroptimering

Smarta SEO tips för nybörjare

I denna bloggpost kommer vi gå igenom några basic SEO tips som du som nybörjare av SEO kan använda sig av för att förbättra din hemsida och få mer trafik.


13 smarta SEO tips för synas bättre i Googles sökresultat

 1. Är hemsidan mobilanpassad? Använd responsiv design
  https://search.google.com/test/mobile-friendly?utm_source=support.google.com/webmasters/&utm_medium=referral&utm_campaign=%206352293

 2. Är hemsidan snabb?
  https://pagespeed.web.dev/?utm_source=psi&utm_medium=redirect
 3. Har hemsidan Google analytics och kopplat egendom i search console?

 4. Använder din hemsida sidtitlar?
  Dina sidtitlar är en liten med väldigt viktig del av hemsidan eftersom den styr både hur högt sidorna hamnar i sökmotorernas träfflistor och om dina besökare kan orientera sig på hemsidan. När du Googlar och det dyker upp en text ovanför din URL. Det är viktigt att din sidtitel är intressant, direkt och kortfattad.

 5. Identifiera dina sökord
  Vilka sökord syns dina konkurrenter på? hur fann du dina konkurrenter? Finns dom sökorden på din hemsida. Du måste känna till sökvolymer per månad och svårighetsgrad för att ranka i Google för dina sökord. Keywordplaner är Googles gratis verktyg för det.


 6. Har din hemsida en bra struktur?
  Hemsida > Om oss
  Hemsida > Kontakt
  Hemsida > Tjänster
  Hemsida > Tjänster > SEO


 7. Har din sajt några interna länkar?
  Använd interna länkar på ett logiskt och naturligt sätt. Du vill nämligen att dina besökare ska stanna på din webbplats så länge som möjligt. Länkar är även ett sätt för Google att förstå vad din webbplats handlar om.


 8. Skriv för läsare inte för Google
  Skriv naturligt, rättstavat och undvik långa stycken. Använd dig av rubriker och underrubriker.

 9. Indexeras din hemsida?
  För att Google ska kunna förstå vad din hemsida handlar om måste din webbplats indexeras. Google använder så kallade bottar som “crawlar” internet. Hjälpa Google att förstå vad din webbplats handlar.  I Google Search Console laddar du upp en “XML-webbplatskarta”. Tips är att använda YOAST plug-in om du har en WordPress hemsida, den sköter då detta åt dig.

 10. FAQ- sida
  Är bra att ha för att få in trafik. Här kan du svara på vanliga frågor dina besökare har. Spara in tid på mindre kundtjänstarbete.


 11. Är din hemsida uppdaterad med rätt info?
  Tex, copyright 2021, enhetligt med loggor över sajt, Cookie policy med mera.


 12. Företagsblogg?
  Har din sajt delbart innehåll? Delningar, Gmail Share Button, Facebook, Twitter, och Instagram är alla kanaler som kan främja din SEO. Detta är bra för få in naturliga interna länkar.

Vill du klättra högra på Google med hjälp av SEO?

Vi utför Sökmotoroptimering så att du kan få mer trafik och fokusera på det du gör alla bäst nämligen din verksamhet.

Dela artikeln: