Vill du driva trafik från SEM?

Vi hjälper dig driva relevant trafik från viktiga SEM-kanaler som Google. Se till att hamna före konkurrenterna när potentiella kunder gör onlinesökningar.

Vad är SEM

Sökordsmarknadsföring (Search Engine Marketing) går ut på att annonsera på sökmotorer (vilket kallas för Paid Search). Vanligast, och överlägset störst, är såklart Google Ads där man ges möjligheten att visa sina annonser överst bland sökresulten.

Självklart jobbar Trigger även med SEM. Vi annonserar åt våra kunder på främst Google Ads, men även på Microsoft Advertising (f.d. Bing Ads). Våra sökspecialister är alla certifierade i både Google Ads och Microsoft Advertising, och har gedigen erfarenhet av att arbeta med olika typer av kunder, mot olika mål och mot olika marknader.

Därför bör ni använda SEM (PAID SEARCH)

En av de största fördelarna med att annonsera på exempelvis Google är att man får möjligheten att nå ut till väldigt många människor, samt att man kan styra vilka sökningar man vill visa sina annonser för. På så sätt kan man få in en stor mängd relevanta besök till sin hemsida, vilket i sin tur ökar chansen till en konvertering/lead. Paid Search är således väldigt användbart när man kommer långt ner i säljfunneln.

Så arbetar vi med SEM

Vi börjar alltid med att ta fram relevanta KPI:er i samråd med kunden där vi bland annat diskuterar kundens mål, innan vi tar fram strategier och kontostruktur.

Trigger har ett hypotes- och testbaserat arbetssätt där vi hela tiden genomför tester i syfte att optimera kontot löpande. Det kan handla om att testa olika annonstexter mot varandra, nya koncept för annonser, olika automatiska budstrategier, nya sökord eller att testa vilka dagar som ger bäst resultat. Självklart gör vi löpande uppföljningar av både de tester som körs och själva kontot som helhet så att vi hela tiden kan hitta nya sätt att förbättra resultaten och kampanjerna.

Vi anser att transparens är oerhört viktigt och har därför regelbundna möten med våra kunder där vi bland annat går igenom hur det har gått, hur det går just nu och planerna framöver. Utöver detta skapar vi kostnadsfritt rapporter för alla SEM-aktiviteter, där ni kan välja tidsperiod och sedan se alla relevanta resultat.

Teknisk uppsättning

För att vi ska kunna se hur det går så behöver mätningen vara på plats. Vi hjälper er mer än gärna med att installera nödvändiga pixlar och taggar så att er statistik kommer in som den ska. Detta möjliggör för oss att analysera siffror och strategier på ett korrekt sätt.

Om ni vill ha hjälp med er marknadsföring på till exempel Google Ads och/eller Microsoft Advertising så hjälper vi er mer än gärna att att uppnå era mål. Hör av er för mer info redan idag så kan vi påbörja en dialog!