Kajsa Sundberg

Min praktik hos världens bästa praktikplats Ampilio

Hej! Praktikanten Kajsa här! 

Min praktik på Ampilio i Västerås har varit en otroligt givande och lärorik månad i mitt liv. Våra vägar korsades då jag nu studerar min fjärde termin på programmet för Medier Kommunikation och PR vid Örebro Universitet. När det var dags för mig att söka min praktikplats hittade jag Ampilio och lockades av deras breda utbud på tjänster och resultaten på deras tidigare arbeten.

Jag kontaktade Ampilio genom att skicka mitt cv och en kort presentation av mig själv, mina kunskaper och förväntningar på en praktikplats. Ampilio nappade och en intervju bokades och den ledde senare till att jag skrev på för en månads praktik.

Min praktikperiod varade mellan 4 maj och 2 juni och under den tiden har jag pendlat från Örebro. Att pendla har fungerat alldeles utmärkt. Ampilio sitter idag i det nya, och väldigt inspirerande, Co-working kontoret B26 endast ett stenkast från tågstationen. Arbetsmiljön här är fantastisk och du möts hela tiden av drivna och passionerade entreprenörer som alla jobbar stenhårt vilket är väldigt inspirerande. 

Bild 1

Under min praktik på Ampilio har jag från första dag fått arbetat med skarpa uppdrag. Jag har fått tagit fram texter till ett helt nytt affärskoncept, producerat annonstexter till Facebook, gjort förstudier och kundintervjuer, skrivit artiklar och texter till webbsidor. Alla olika uppdrag har varit otroligt roliga och lärorika. Jag har fått testa mina teoretiska kunskaper i praktiken men även lärt mig en massa nytt om digital marknadsföring.

Genom att ha min praktik hos Ampilio har jag fått en tydligare bild av hur det är att jobba med digital marknadsföring och allt som hör där till. Och en sak som jag blivit väldigt säker på är att jag i framtiden vill jobba med copy och content. Men först väntar ett sista år på universitet.

Tack för tiden Ampilio!

Kajsa Sundberg
Kajsa Sundberg

Jag studerar Medier Kommunikation och PR vid Örebro Universitet. Jag har haft 4 veckors praktik hos Ampilio under min fjärde termin på universitetet

Dela artikeln: