Google Ads

Annonsera med Google Ads – grunden för all betald marknadsföring

Google har i snart 20 år varit den största sökmotorn i Sverige och resten av västvärlden. Mycket tack vare sin höga grad av relevans för användaren.

Genom Googles omfattande annonseringsplattform kan ditt företag synas på nätet på flera olika sätt. Textannonsering och, sponsrade länkar är de två som oftast kommer upp när vi talar med våra nya kunder om Google Ads. Det hette tidigare Google Adwords, och många är de företag som under åren blomstrat sina verksamheter med hjälp av en bra Adwords-kampanj. 

SE ÄVEN: Videoannonsering på Youtube · Bannerannonsering  · Google Shopping

kopa google sokord

SÅ FUNKAR DET

Synas på Google

Google indexerar alla hemsidorpå nätet. När någon googlar på just dina tjänster eller produkter så syns din hemsida i träffresultatet. Rankingen av din hemsida, dvs. hur högt upp den syns, går att påverka med en teknik som heter sökmotoroptimering.

Medan sökmotoroptimering handlar om hur din hemsida rankas i den organiska träfflistan så innebär sökordsannonsering via Google Ads att man köper annonsutrymme som gör att man betalar för att komma överst.

Ampilio är certifierad Google-partner, vilket betyder att vi uppfyller de höga krav som Google ställer på byråer för att hantera kampanjer i Google Ads.

synas pa google 1

VI HJÄLPER DIG

Köpa Google sökord

Genom att annonsera på Google så kan du snabbt komma upp till en topplacering.

Driver du ett företag som verkar lokalt så är Google-annonsering ett bra och kostnadseffektivt sätt att få in nya kunder. För de större företagen kan det också handla om service för era kunder – att guida dem direkt till rätt del av er hemsida. Kunderna förväntar sig ofta att just er hemsida ska ligga överst.

STEG 1

Analys

Sökordsanalys och konkurrentanalys vävs ihop med era mål. Nyckeln för en lyckad kampanj är att få era kunder att klicka på er annons istället för era konkurrenters. För detta krävs såväl teknisk kunskap om Google och er hemsida, som säljkunskap där det gäller att utgå från kunden i alla lägen.

google analys

uppsattning av kampanj

STEG 2

Uppsättning av kampanj

Här kommer biten som avgör ifall Google Ads blir en pengamaskin eller en utgift. Vi skapar en kampanjstruktur där sökord, annonser och hemsidan samverkar. Ju mer jobb man lägger på strukturen desto bättre blir utfallet. Strukturen i kampanjen är vad en husgrund är för ett hus.

Genom att utifrån analysen studera sökmönster och klickkostnader optimerar vi din kampanj till att nå optimalt med konvertering oavsett om ert mål är att sälja fler skor eller få fler att ladda ner ett produktblad.

STEG 3

Framtagning av annonser

Genom att se din hemsida och ditt företag genom kundens ögon och anpassa annonserna så att de besvarar frågan: “Varför ska jag bli kund till er och inte till er konkurrent?” så skapar vi annonser som både har relevant innehåll samt inbjuder till klick.

framtagning av annonser

lopande optimering

STEG 4

Löpande optimering

Vi fokuserar på de nyckeltal som leder till ökad försäljning. Våra Google Ads-experter har en enda arbetsuppgift – att se till att din kampanj blir en framgång och överträffar dina mål. Vi testar alla kampanjer, sökord och landningssidor löpande.

gustav

Vad kostar det att synas på Google?

”Många faktorer påverkar hur mycket du får betala för ett klick på din annons.

Bland annat ska din hemsida innehålla relevant information, den ska också vara byggd med modern teknik och såklart vara säker.

Den största faktorn som avgör priset är hur stor konkurrens det är på sökorden. Från några öre per klick för produkter med lågt pris och låg konkurrens upp till flera hundra kronor per klick för de med högt pris och stor konkurrens. Exempelvis: 1 klick på sökordet vykort kostar cirka några öre medan ett klick på sökfrasen företagslån utan säkerhet kostar flera hundra kronor.” 

– Gustav, Ampilios Google Ads-expert

start here puff

Vill du också göra Google till den viktigaste kanalen i din marknadsföring?
Just nu ger vi alla nya kunder ett presentkort på 750 kr att spendera på Google Ads via Ampilio.
Fyll i din e-post nedan för att ta del av erbjudandet.

Vill du ha hjälp med att hitta de rätta sökorden för just ditt företag?

Vi erbjuder alla våra kunder en personlig projektledare som hjälper er från grunden samt ett dedikerat team som analyserar er verksamhet, ert behov samt budget för att skräddarsy en plan som gör att ni når era mål. Vill du veta mer?
Fyll i formuläret så hör vi av oss!