conversion killers

Kill your conversion killers


Om du vill förstå hur du ökar dina intäkter eller lära dig praktiskt hur man arbetar med konverteringsoptimering är Kill your conversion killers with the Dexter method av Joris Byron boken för dig!

Öka din försäljning

För att öka dina intäkter i en e-handel kan man antingen öka trafiken, öka genomsnittsorder, öka köpfrekvensen (få återkommande kunder att handla mer) eller öka konverteringen (andelen besökare som handlar). Joris Byron menar på att bara öka trafiken inte behöver betyda att du faktiskt ökar försäljningen. Men om du ökar trafiken och samtidigt lyckas öka konverteringen, genomsnittsorder och köpfrekvensen, då pratar vi tillväxt. Han pratar också om att börja optimera, sen maximera för att kunna ta hand om trafiken när den kommer in.

Börja optimera innan redesign

Många bygger om eller redesignar sina siter. Problemet är att man ofta inte vet vad som faktiskt fungerar och inte. Många redesign projekt saknar faktiskt input från kunder och styrs mer av tycke än något annat. Här menar Joris Byron på att det bästa sättet är att A/B-testa fram vad som faktiskt fungerar och börja optimera och ändra lite i taget, innan man bygger om hela sin site. 

Det finns inga best practices

Han tar också död på CRO myter. Han menar på att det inte finns några quick fixes eller best practices. Konverteringsoptimering kräver hårt arbete där man analyserar, testar, skruvar, analyserar och testar igen. Det som fungerar för en viss site, kanske inte alls fungerar för en annan, men det kan fungera som inspiration till en hypotes att testa.

Säkerställ volymen

En vanlig fallgrop är att inte ha tillräckligt mycket data. Det kan innebära att man drar helt fel slutsatser och att resultatet hade blivit annorlunda med fler sessioner. Har man inte tillräckligt med volym på siten, kan man alltid göra 5 sekunders tester eller användartester. Ett tips på verktyg är fivesecondstest.com av UsabilityHub, som är kostnadsfritt så länge du frågar dina egna kunder. Det går ut på att få input på vad dina kunder uppfattar de 5 första sekunderna vid besök på din webbsida (valfri sida eller bild).

Hitta dina konverteringshinder

Många tror att CRO handlar om psykologi och övertalning, vilket det till viss del gör, men om nedladdningstiden för din site är alltför lång och din checkout inte fungerar i en viss browser så spelar ju inte det någon roll, eller hur? Alltför många case handlar om att kvalitetssäkra och få bort buggar i köpflödet. Inte nog med att boken innehåller många praktiska tips på hur du ska gå tillväga – du får också länkar där du kan ladda ned checklistor.

Joris Byron bjuder verkligen på sig själv och skapar en personlig kontakt genom att visa en bild på sig själv med en uppmuntran till att ta kontakt via mail efter nedladdning av checklistor. Sen får man i och för sig även en uppföljning av en mängd mail med konverteringstips, som är på gränsen till för många, men det tar jag gärna med tanke på all inspiration och alla tips jag fått på vägen.När du har läst “Kill your conversion killers” så kommer du att kunna:

  • Göra bättre analyser för att identifiera dina konverteringshinder
  • Säkerställa dina inställningar i Google analytics
  • Ta reda på varför (förstå ett visst beteende)
  • Få idéer till vad du kan titta på för att optimera
  • Ställa frågor för input från kunder
  • Genomföra meningsfulla A/B-tester

Våra tjänster Identifiera och eliminera dina konverteringshinder – det är så du ökar din konvertering och kan se effekt. Vi hjälper dig analysera, optimera och visar hur man gör!

Steg 1 – Få insikt i hur dina besökare uppfattar din website.

Steg 2 – Lär känna dina besökare.

Steg 3 – Låt oss hjälpa dig hitta dina konverteringshinder.

Vill du få upp en konverteringsstrategi?

Dela artikeln: