Content marketing

Fem anledningar till att jobba med content marketing

Content Marketing, även innehållsmarknadsföring, är en strategi där man med en redaktionell ton skapar engagerande och värdefullt innehåll för att kommunicera med sin målgrupp. Detta kan göras i olika kanaler med flera olika format, till exempel via en blogg, genom innehåll på en webbsida, via sociala medier, videos, bilder etc. 

I detta blogginlägg listar vi fem fördelar med att jobba med just content marketing.

1. Behåll dina kunder

Genom att ha ett kontinuerligt flöde med nytt innehåll både på sajten och i era sociala kanaler så upprätthåller man en regelbunden kontakt med sina befintliga kunder. Kunderna hålls uppdaterade om ert företags tjänster och produkter vilket är ett bra sätt för att påminna dem om att ni finns. 

2. Fler relevanta besökare

Ju mer innehåll som finns på en sajt som handlar om ert företags tjänster, desto större chans är det att Google lär sig vad just er webbplats handlar om. Det ökar er SEO-ranking och ni kommer förmodligen placera er högre vid sökningar. Resultatet blir fler besökare som är relevanta för det ni säljer!

3. Ökat förtroende 

En sida med relevant och framförallt uppdaterat innehåll ökar förtroendet för potentiella och befintliga kunder. Som företag visar man att man är aktiv och professionell. 

4. Utbilda kunderna 

Content marketing är viktigt för alla typer av bolag, men framförallt när det gäller lite mer komplexa tjänster och produkter. Genom att informera besökarna om vad man säljer eller erbjuder, så kan besökarna utbilda sig själva och hitta svar på sina frågor. På så vis får besökarna kontroll över sina köpbeslut. 

5. Skapa större värde 

Förutom att skapa innehåll som handlar om ert företags produkter och tjänster, så skapar det ett större värde för kunderna om man vågar gå utanför det och även publicera innehåll kring annat, som ändå är relevant för målgruppen. Genom att dela med sig av annan kunskap får besökaren ett större värde vilket blir en ytterligare del i erbjudandet. 

Vi på Ampilio kan hjälpa ditt bolag att nå ut till den breda massan. Vi hjälper till med en tydlig contentstrategi, innehållsproduktion och distribution. För oss är det viktigt att jobba mot en långsiktig plan där ambitionen och målet är att du ska behålla dina kunder, nå nya kunder, öka din försäljning och bygga och positionera ditt varumärke. 

Som alltid är vi på Ampilio helt transparenta och oberoende. Du som kund har full insyn och kontroll.


Vill du ha hjälp med ditt innehåll?

Dela artikeln: