feedback konvertering

Feedback ökar din konvertering

Med hjälp av feedback från dina potentiella kunder som besöker din site kan du få svar på var din konvertering läcker – om du ställer rätt frågor och gör rätt inställningar när och var du tar in feedbacken, för att det ska upplevas som att du bryr dig om vad dina besökare tycker snarare än att det blir ett irritationsmoment.

I Lana Millers blogginlägg “Actionable Feedback: The Best Questions to Ask Your Users” från Usabilla kan du läsa om vilka frågor du bör ställa dina besökare för att kunna ta actions. Här kommer ett utdrag från inlägget.

Varför besöker du vår website idag?

Ta reda på vad dina besökare är ute efter och om du ger dem det de söker. Möts de av relevant innehåll?

Hittade du vad du var ute efter?

Få svar på om din website levererar vad dina besökare vill ha och är ute efter. Det kan också ge svar på om du lyfter och prioriterar rätt länkar och call-to-actions högt upp på sidan/i navigering. Om inte besökarna hittar vad de är ute efter kommer de att lämna din site.

Har du några frågor du inte fick svar på?

Finns det någon information du har missat att besökarna är ute efter på en viss sida? Hittar de inte svar på sina frågor kan du missa en konvertering eller till och med att besökarna väljer en annan site som ger svar på alla frågor.

Hur kan vi förbättra denna sida?

Varje sida har ett syfte så det är verkligen viktigt att ta reda på om varje sida levererar och du kan vara säker på att om din sida inte gör det, så kommer dina besökare att tala om det för dig.

Det finns många olika feedbackverktyg du kan använda, till exempel så kallade polls pop-uper som du kan ställa in när och var du vill att de visas. Hotjar har en variant. Usabilla är ett annat företag som gör allt från inbäddade enkäter på din website till chatbotar, en chat som med artificiell intelligens för konversationen och ställer frågor om vad du tycker om den sida du befinner dig på eller varför du lämnar om du är på väg att lämna sidan.

Analys av din kvantitativa data berättar vad. Feedback från dina besökare svarar på varför dina besökare har ett visst beteende. Om du vill leverera bästa kundupplevelse, öka din konvertering eller boosta din kundnöjdhet – börja ta in feedback från dina besökare. Det är trots allt de som sitter på svaren, allt du behöver göra är att börja lyssna!

Vill du ha hjälp med att få feedback från dina besökare?

Vi kan hjälpa dig att sätta upp verktyg, ta fram förslag på frågor, genomföra en pollsundersökning. Allt du behöver göra är att förhandsgranska, godkänna och ta del av resultatet. 

Dela artikeln: