Sell on Amazon

Ampilio startar nytt affärsområde – Amazon Marketing

I ett steg att fortsätta erbjuda våra kunder kompetens inom de mest attraktiva och effektivaste digitala medierna startar nu Ampilio ett nytt affärsområde som enbart ska jobba med marknadsföring och försäljning på världens största handelsplattform Amazon. Amazonexperten Wayne Smith blir affärsområdeschef med ansvar för att utveckla och driva Ampilios kunders försäljning på Amazon.

Vi är nöjda över att knyta en av Europas ledande experter inom området, Wayne, till oss och starta ett nytt affärsområde som verkligen ligger helt rätt i tiden och vi ser en stor möjlighet till tillväxt för både oss och våra kunder via Amazon. Vi har dels fått många förfrågningar senaste tiden om Amazon samtidigt som vi har knutit till oss flera nya kunder som erbjuder sina varor till kunder utanför Sverige. Med vår digitala ådra inom koncernen och de tekniska fördelar vi erbjuder är detta ett naturligt steg på vägen på vår tillväxtresa.”

Peter Bergdahl, VD Ampilio
peter nyheter
Peter Bergdahl,
VD Ampilio

Amazon har i snart ett år haft sin svenska hemsida öppen för besökare och kunder, hittills har tillväxten varit både över och under förväntan beroende på vem du frågar. Ampilio märker en stor efterfrågan om kompetens för försäljning på Amazon både i Sverige och internationellt. 

Som säljkanal skiljer sig Amazon till stor del mot Sveriges andra största och populära sajter som Google, Facebook, Instagram, m.fl. Genom att vara både en sökmotor och en marknadsplats kombinerar Amazon det bästa av två världar och merparten av besökarna både börjar och avslutar sin köpresa på Amazon.se. Enkelt förklarat är Amazon en “everything store”, där besökaren kan hitta alla tänkbara produkter på samma sida med en varukorg och en checkout.

Fakta Amazon

  • 2020 omsatte Amazon 386 miljarder dollar
  • Amazon har lokala webbplatser i 20 länder. De största marknaderna är USA, Storbritannien och Tyskland.
  • Mellan 40-50% av den totala e-handeln i USA är via Amazon
  • Alexa är en röststyrd AI-bot (likt Google Home) framtagen av Amazon som gör det möjligt att röst-köpa produkter direkt från Amazon.

Förutom en stark tillväxt i Sverige fortsätter Amazon att växa internationellt och går därför i linje med ledningens målsättning att bli Europas ledande martechbolag. 

Wayne Smith har arbetat uteslutande med försäljning och marknadsföring på Amazon senaste 8 åren. Han är känd föreläsare på temat och har föreläst på i London, Las Vegas, och New York på temat försäljning på Amazon.

Amazon har växt otroligt mycket varje år och fortsätter att växa än idag. Jag får ofta frågan om det är läge att börja sälja på Amazon eftersom det är världens största e-handel. Svaret är enkelt, självklart ska du börja sälja på Amazon. Amazon omsatte 250 miljarder dollar 2018 och har ökat omsättningen till mer än 400 miljarder dollar i slutet på 2020. Det bästa tillfället att börja sälja på Amazon var igår, det näst bästa är idag…

Wayne Smith, affärsområdeschef Ampilio
wayne nyheter
Wayne Smith,
affärsområdeschef Ampilio

Wayne har utbildat tusentals människor över hela världen i försäljning på Amazon, både privatpersoner men även större företag från Storbritannien, USA, Seychellerna, Spanien, Sydafrika och Sverige i hur man öppnar en e-handel och får tillväxt på Amazon. 2018 bestämde sig Wayne för att utveckla en komplett digital utbildning för hur man lyckas med försäljning på Amazon. Utbildningen är lanserad sedan september 2019 och är nu en av dom mest omfattande och kompletta utbildningarna i försäljning på Amazon eftersom den innehåller allt Wayne och hans team lärt sig hittills under sina 8 år och efter tusentals kunders ökad försäljning. Utbildningen är en steg för steg kurs som tar dig igenom allt från att sätta upp ett konto, lägga in produkter till att växa och skala upp din försäljning på Amazon. 

En direkt effekt av att Wayne börjar på Ampilio är att vi nu kan erbjuda vår tjänst AMZ Managed Services Master Course i försäljning på Amazon till våra befintliga kunder. Kursen innehåller över 30 timmars utbildningsmaterial och går igenom allt som behövs för att lyckas med din försäljning, från grunderna till att ranka högre och vinna över konkurrenterna till hundratals olika tips som kommer maximera er försäljning.

Redan från den 23 augusti kan Ampilio erbjuda individuell rådgivning, support och hjälp av våra experter för att starta och växa din försäljning på Amazon.


Behöver du hjälp med att nå ut på Amazon?

Dela artikeln: